top of page
Hendrik-Müller-Trio-005col.jpg

BAND INFO

Het Hendrik Müller Trio is ontstaan in het begin van 2020 en markeert het startpunt van een nieuw muzikaal pad voor de in Amsterdam gebaseerde jazz contrabassist en componist Hendrik Müller.

 

In de afgelopen jaren heeft hij opgetreden en getoerd met veel internationale jazzbands en ensembles, maar ernaast was het altijd zijn droom om zijn eigen jazz trio te leiden en zijn eigen muziek te spelen.

Met hulp van deze recent ontstane trio laat Hendrik in zijn schitterende composities door zijn verfijnd en melodieus speel de ziel van de contrabas ten voorschijn komen.


De muziek is energiek en toch beschouwend, vol onverwachte wendingen en geeft veel ruimte voor improvisatie. De focus ligt hierbij op het samenspel van de gehele band terwijl er voor Hendrik voldoende ruimte is om zijn instrument, de contrabas, solistisch in de schijnwerpers te zetten.

Samen met de pianist Christian Pabst, beschreven door Jazz Weekly, USA als „A unique voice at the ivories“ en Nick Thessalonikefs op drums heeft Hendrik de perfecte combinatie van muzikanten en vrienden gevonden om zijn muzikale ideeën te verwezenlijken

photo: Claudia Hansen

bottom of page